Monday 21 November 2011

Cheesecake




Acum o vreme, mă gândeam care ar fi mâncarea pe care nu o fac niciodată la fel şi iese mereu extraordinar de bună – fără să mă laud :d. Mă rog, ingredientele sunt cam aceleaşi. Acum voi descrie reţeta clasică. Se iau 200g de biscuiţi digestivi care se sfarmă până se fac de textura pesmetului şi se amestecă cu 50g unt la temperatura camerei. Trebuie să obţinem o textură asemănătoare nisipului umed. Eu obişnuiesc să adaug în compoziţia asta ghimbir ras (o linguriţă), dar se poate pune şi un strop de amaretto, coaja de lămâie. Amestecul se pune într-o tavă rotundă cu clips şi se apasă până se uniformizează şi se compactează. Tava se pune la frigider, cât se face compoziţia de brânză. Se iau 300g de brânză Philadelphia care se amestecă cu 200 g de zahăr pudră, până se omogenizează, apoi se adaugă 4 ouă întregi se amestecă şi se mai adaugă o coajă de lămâie rasă şi 100 ml de smântână dulce. Compoziţia se toarnă în formă, peste blat şi se dă la cuptor până compoziţia se solidifică, cam 45 de minute. Apoi scoatem tortul şi-l lăsăm să se răcească şi-l punem la frigider, minim 3 ore. (da ştiu, life is though).

Nu uitaţi de concursul de pe Facebook :D


No comments:

Post a Comment